فهرست مطالب

آموزش پرستاری - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 36، مهر و آبان 1398)

مجله آموزش پرستاری
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 36، مهر و آبان 1398)

  • تاریخ انتشار: 1398/07/09
  • تعداد عناوین: 7
|
  • نرگس محمدی، مسعود فلاحی خشکناب*، ابوالفضل ره گوی، محمدعلی حسینی صفحات 1-8
    مقدمه

    فرایند انتخاب گرایش تحصیلی دانشجویان می تواند با توجه به شرایط زمانی و مکانی از عوامل مختلفی تاثیر پذیرد. هدف این مطالعه تعیین عوامل موثر بر انتخاب گرایش تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد پرستاری دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران در سال 1397 می باشد.

    روش کار

    مطالعه ی حاضر یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی می باشد که جامعه پژوهش شامل کلیه ی دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد پرستاری دانشگاه های علوم پزشکی شهر تهران (470نفر) در سال تحصیلی 97-96 بودند. از طریق روش نمونه گیری در دسترس و بر اساس معیارهای ورود 190 دانشجو وارد مطالعه شدند. برای جمع آوری داده ها از دو پرسشنامه ی مشخصات جمعیت شناختی و پرسشنامه ی محقق ساخته ی تعیین عوامل مرتبط بر انتخاب گرایش تحصیلی استفاده گردید. داده ها با نرم افزار آماری SPSS19 و با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    157 نفر از دانشجویان (6/82 درصد) مورد پژوهش زن بوده و میانگین سنی آنها 69/29سال بود. 3/65 درصد از آنها (124 نفر) مجرد و 44 نفر در رشته پرستاری داخلی- جراحی تحصیل می کردند. میانگین سابقه ی کاری 9/6 سال داشته اند و از نظر مشورت قبل از انتخاب رشته 3/36درصد برای انتخاب رشته با اساتید خود مشورت نموده بودند. از نظر دانشجویان بیشترین عامل تاثیرگذار بر انتخاب گرایش تحصیلی مربوط به عوامل فردی (24%)، است و بعد از آن به ترتیب عوامل حرفه ای(21 درصد)، عوامل محیطی _ اجتماعی(20 درصد)، عوامل فرهنگی(18 درصد) و عوامل خانواده و دوستان(17 درصد) بوده اند.

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج تحقیق عوامل فردی و حرفه ای بیشترین تاثیر را بر انتخاب گرایش داشتند. توجه به علایق دانشجویان و بکارگیری آنها در زمینه ی تخصص خود می تواند به مراقبت بهتر از بیماران کمک نماید. همچنین مشورت با اساتید متخصص و با تجربه می تواند در راهنمایی دانشجویان برای انتخاب گرایش تحصیلی مفید باشد لذا پیشنهاد می شود دانشکده ها و مدیران پرستاری در انتخاب دانشجویان خود عوامل فردی را بیشتر مدنظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: عوامل موثر، کارشناسی ارشد پرستاری، گرایش تحصیلی
  • زهرا اشرفی، حسن بابامحمدی*، منیر نوبهار صفحات 9-18
    مقدمه

    امروزه مطالعات تطبیقی به عنوان یکی از بهترین شیوه های تحقیقاتی در امور آموزشی و برنامه ریزی مورد توجه پژوهشگران می باشد، چرا که در آن تفاوت ها وشباهت های نظام های آموزشی به منظور کشف نقاط قوت و ضعف بررسی می شود.

    روش کار

    در مطالعه توصیفی تطبیقی که در سال 1397 در دانشگاه علوم پزشکی سمنان انجام شد، داده های مورد نیاز درباره تازه ترین برنامه آموزش کارشناسی ارشد پرستاری از راه جستجو در اینترنت و با مروری بر تاریخچه و جزئیات برنامه درسی دوره کارشناسی ارشد پرستاری ویژه ایران و دانشکده پرستاری استرالیا کسب گردید. داده ها با استفاده از الگوی بردی در چهار مرحله توصیف، تفسیر، همجواری و مقایسه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    اهداف، باورها، رسالت و نقشها در هر دو دانشگاه شباهت داشت. ضوابط ورود به دوره در ایران داشتن مدرک کارشناسی، سابقه کاربالینی و قبولی در آزمون می باشد. در استرالیا علاوه بر آن، داشتن مدرک دوره های آموزشی کمک های اولیه و مدرک زبان ضروری است. در استرالیا برخلاف ایران امکان گذراندن دوره بصورت پاره وقت نیز وجود دارد. از سوی دیگر دانشجویان واحدهای درسی آموزشی روش تدریس را نگذرانده اند، اما به عنوان عضو هیئت علمی در مراکز آموزشی و دانشگاه ها به کار گمارده می شوند.

    نتیجه گیری

    به کارگیری روش های پاره وقت برای پذیرش دانشجو، طراحی برنامه های آموزشی تکمیلی جهت تربیت مدرسین، ارائه کریکولوم متمم متناسب با نیاز جامعه و بیماری های شایع محل خدمت برای بهبود برنامه کارشناسی ارشد ویژه پرستاری در ایران پیشنهاد  می شود.

    کلیدواژگان: الگوی بردی، کارشناسی ارشد پرستاری، پرستاری مراقبت ویژه، نظام آموزشی، برنامه درسی، ایران، استرالی
  • فاطمه آقاجانی، نرگس صادقی*، مریم رادمهر صفحات 19-26
    مقدمه

    شیرخوارگی حساس ترین مرحله رشد و تکامل کودک محسوب می شود و تغذیه در این مرحله در پرورش کودک و شکل گیری شخصیت و خلق وخو وی اهمیت زیادی دارد. هدف،  این مطالعه با هدف مقایسه خلق وخوی شیرخواران در دوگروه تغذیه انحصاری با شیر مادر و شیر خشک غالب انجام شد.

    روش کار

    این مطالعه به روش توصیفی مقایسه ای انجام شد. جامعه پژوهش 60 شیرخوار 12-3  ماهه بودند که به همراه مادرانشان  به مراکز بهداشت شهر اصفهان در شش ماه دوم سال 1397 مراجعه کردند. تعداد نمونه ها در هر یک از دو گروه  شیرخواران با تغذیه منحصر با شیر مادر و تغذیه غالب با شیر خشک30 نفر محاسبه شد و نمونه گیری تا  تکمیل این تعداد در دو گروه  به روش در دسترس ادامه یافت. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه سنجش خلق وخوی شیرخوار روتبارت با سه بعد شامل عواطف منفی، عواطف مثبت و تنظیم استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها  با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22، آزمون آماری تی مستقل و من ویتنی  انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد در مقیاس عواطف منفی میانگین امتیاز خلق وخو نوزاد تغذیه شده منحصر با شیر مادر (0/67 ±3/75 کمتر از نوزاد تغذیه شده با شیر خشک غالب (0/64±4/30) بود(0/05>P). در مقیاس عواطف مثبت/شاد خویی و تنظیم/جهت گیری تفاوت معنی داری بین دو گروه مشاهده نشد(0/05<P).

    نتیجه گیری

    با توجه به یافته های این مطالعه، پیشنهاد می شود در برنامه های ترویج تغذیه با شیر مادر در زمینه مقایسه روش های تغذیه شیرخوار علاوه بر تاکید بر سلامت جسمی شیرخوار به این بخش از تغییرات در خلق و خوی  شیرخوار به منظور کاهش میزان مشکلات عاطفی و رفتاری و سلامت روان کودکان نیز توجه شود. .همچنین در صورت ضرورت به مصرف شیر خشک، مادران با کسب اطلاعات بیشتر و تنش کمتر قادر به سازگاری بیشتری در این شرایط شوند.

    کلیدواژگان: خلق و خوی، شیرخوار، شیر مادر، تغذیه با شیشه
  • جلیل باباپور، شیرین زینالی*، فاطمه عظیمی، سید هادی چاووشی صفحات 26-32
    مقدمه

    پرستاران به عنوان یکی از اعضای تیم مراقبت با استرس شغلی مواجهه هستند و استرس های مداوم بر سلامت روان آنها تاثیر می گذارد. این مطالعه با هدف تاثیر درمان شناختی رفتاری بر کیفیت زندگی، اضطراب و خستگی روانی پرستاران بخش سرطان در سال 1396 انجام شد.

    روش کار

    روش پژوهش  از نوع نیمه تجربی با طرح پیش آزمون-پس آزمون گروه با گروه کنترل است. جامعه ی آماری پژوهش شامل را پرستارن سرطان مرکز درمانی شهید قاضی تبریز در سال 1396 تشکیل می دادند. 30 نفر به صورت نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و به روش تخصیص تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل (15نفر برای هر گروه) قرار گرفتند. گروه آزمایش در 10 جلسه 45 دقیقه ای درمان شناختی رفتاری به صورت گروهی شرکت کردند. در حالی که گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکردند. قبل از شروع درمان، و پس از درمان پرسشنامه های کیفیت زندگی، اضطراب و خستگی روانی در اختیاران گروه آزمایش و کنترل قرار گرفت.  داده های جمع آوری شده با کمک آزمون تحلیل کوورایانس چندمتغیره (MANCOA) با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که بین میانگین نمرات گروه آزمایش و کنترل در پس آزمون تفاوت معناداری وجود دارد و درمان شناختی رفتاری  به طور معناداری موجب افزایش کیفیت زندگی  و کاهش اضطراب و خستگی پرستاران شده است (001/0>p).

    نتیجه گیری

     با توجه به نتایج، می توان از این روش درمانی به عنوان یک فعالیت درمانی موثر در بهبود کیفیت زندگی، کاهش اضطراب و خستگی پرستاران در جهت پیشبرد اهداف بهداشتی و مراقبتی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: درمان شناختی رفتاری، کیفیت زندگی، اضطراب، خستگی، پرستار
  • حسین فیضی، پریا سعیدی* صفحات 33-38
    مقدمه

    بررسی میزان رضایتمندی دانشجویان به عنوان مشتریان نظام آموزشی، نقش عمده ای در ارزیابی عملکرد و فعالیتهای آموزشی دانشگاه دارد. هدف از این مطالعه بررسی میزان رضایتمندی دانشجویان از خدمات و امکانات آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان  و عوامل مرتبط با آن  در سال  تحصیلی 1397-1396 بود.
     

    روش کار

    در یک مطالعه مقطعی 292 نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کردستان در سال 1396  با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای مورد بررسی قرار گرفتند. جمع آوری داده ها با استفاده از پرسشنامه دو قسمتی رضایتمندی از خدمات و امکانات آموزشی انجام شد. داده های حاصل با استفاده از نرم افزار spss نسخه 23 و آزمون های آماری توصیفی(میانگین، فراوانی و درصد فراوانی) و تحلیلی(تی مستقل و آنالیز واریانس یکطرفه و همبستگی پیرسون)، مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
     

    یافته ها

    این پژوهش نشان داد که میزان رضایتمندی از امکانات و خدمات آموزشی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در 7 حیطه مورد بررسی، در سطح متوسط بود.  میزان رضایتمندی با عوامل سن، ترم تحصیلی و تعداد واحدهای اخذ شده مرتبط بود. رضایتمندی از خدمات و امکانات آموزشی دانشگاه، در بعد وضعیت فیزیکی کلاس ها و مقطع تحصیلی (02/0=P) ، بعد پراتیک و رشته تحصیلی (01/0=p)، اختلاف آماری معناداری را نشان داده است. بین تعداد واحد های اخذ شده و دو بعد سمعی بصری و نقلیه ، همچنین بین ترم تحصیلی و دو بعد سمعی بصری همبستگی آماری معناداری وجود داشت(05/0>p)..

    نتیجه گیری

    میزان رضایتمندی کلی دانشجویان ازخدمات و امکانات آموزشی در سطح متوسط بود. کم ترین میزان رضایتمندی از خدمات اداره آموزش بود، که این مسئله ایجاب می کند تا مسئولین مربوطه اقداماتی نظیر، استفاده از نیروی کارآمد و جوان  و همچنین به کار گیری نیروی  بیشتر در این اداره را، جهت بهبود سطح رضایتمندی دانشجویان، به عنوان مشتریان نظام آموزشی، مد نظر قرار دهند.

    کلیدواژگان: دانشجویان علوم پزشکی، رضایتمندی، خدمات آموزشی، امکانات آموزشی، کردستان
  • مهسا مطبوعی، حسن بابامحمدی*، منیر نوبهار صفحات 39-48
    مقدمه

      رسالت اصلی دانشکده ها و مراکز آموزش پرستاری ارتقای سطح آموزش و یادگیری یادگیرندگان در طی دوره های آموزشی است در آموزش پرستاری سلامت جامعه نیز هدف تربیت نیروی انسانی توانمند برای ارائه بهترین کیفیت خدمات سلامت به تمامی اقشار جامعه است بنابراین  برای دستیابی به نتایج آموزشی برتر  با توجه به  زمینه عملکرد سایر کشورها  این مطالعه  نیز با هدف مقایسه برنامه آموزشی مقطع کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه در ایران با دانشگاه چیانگ مای تایلند انجام شده است.

    روش کار

    مطالعه توصیفی- تطبیقی که در سال   1398  در دانشگاه علوم پزشکی سمنان انجام شد. داده های مورد نیاز درباره جدیدترین برنامه آموزش کارشناسی ارشد پرستاری سلامت جامعه از طریق جستجو در اینترنت و با مروری بر جزئیات برنامه درسی ایران و چیانگ مای کسب گردید. داده ها با استفاده از الگوی بردی در چهار مرحله توصیف، تفسیر، هم جواری و مقایسه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

    یافته ها

    توجه به  شیوه های جدید تدریس  و یادگیری های مبتنی  برحل مسائل حرفه  ، رسالت و جایگاه شغلی، توجه حرفه ای بودن رشته ، در ایران و چیانگ مای مشترک بود. شرایط پذیرش، اهداف، فلسفه، چشم انداز و رسالت، محتوای دروس، نقش دانش آموختگان، داشتن پرستار متخصص، در ایران و دانشگاه چیانگ مای متفاوت بود. مدرک زبان انگلیسی، مصاحبه ورودی، ارائه توصیه نامه، دوره های تحصیلی تمام وقت و نیمه وقت، اعتبار بین المللی مدرک، سمینار مسائل پرستاری، فارماکولوژی و پاتوفیزیولوژی و انجام مطالعه آزاد بر اساس علاقه مندی با محوریت سلامت جامعه  از نقاط قوت در دانشگاه چیانگ مای است. اپیدمیولوژی، بازدید منزل و مشاهده مددجویان در محیط واقعی از نقاط قوت کوریکولوم درسی در  ایران می باشد.

    نتیجه گیری

      برنامه ریزی و تسهیل روند آموزش، اصلاح و بازنگری برنامه های آموزش قبلی و طراحی برنامه های جدید در فرایند آموزش پرستاری سلامت جامعه، انسجام بخشی و هدایت هدفمند کوریکولوم درسی با تاکید بر مفاهیمی چون مراقبتهای سلامت محور مددجویان(افراد، خانواده، جامعه) که مستلزم جمع آوری شواهد، مقایسه و بازنگری برنامه های آموزش پرستاری در ایران و جهان است ضرورت دارد. طراحی و ارائه الگویی متناسب با شرایط اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی جامعه اسلامی- ایرانی برای ایجاد اصلاحات و بازنگری در برنامه های درسی رشته پرستاری سلامت جامعه  در آینده  پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: برنامه آموزشی، کارشناسی ارشد پرستاری، پرستاری سلامت جامعه، ایران، چیانگ مای، تایلند
  • اشرف سادات دهقان، زهرا چابکی نژاد*، ابوالقاسم عاصی مذنب صفحات 49-55
    مقدمه

    به دلیل استر سهای ناشی از سختی کار پرستاران، بهبود ویژگ ی های روانشناختیآنها از جمله امید به زندگی ضروری به نظر می رسد. هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی آموزش مثبت نگری با رویکرد اسلامی به شیوه گروهی بر امید به زندگی در پرستاران بود.

    روش کار

    روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه پرستاران زن متاهل بیمارستان شهید صدوقی شهرستان یزد در سال 96 بود و نمونه شامل30 نفر از این جامعه بود که به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به صورت اختصاص تصادفی در دوگروه آزمایش (15نفر) وکنترل (15نفر) جایگزین شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسش نامه ی امید به زندگی اسنایدر است. ابتدا از گروه های آزمایش و کنترل پیش آزمون اخذ گردید. سپس آموزش مثبت نگری با رویکرد اسلامی به گروه آزمایش ارائه شد. پس از اجرای دوره آموزشی به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای و بصورت هفتگی و گروهی از هر دوگروه پس آزمون گرفته شد. نتایج با استفاده از آزمون آماری تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرارگرفت.

    یافته ها

    نتایج نشان داد که میانگین نمرات امید به زندگی دوگروه آزمایش و کنترل در مرحله پس آزمون به ترتیب 05/4 ± 2/49، 59/4 ± 33/41 و در مرحله پیش آزمون به ترتیب 24/5 ± 6/41 ، 73/4 ± 4/ 42بوده است. بر اساس آنالیز کوواریانس بین دوگروه از لحاظ امید به زندگی (001/0 p=) تفاوت معنی دار مشاهده می شود.

    نتیجه گیری

    با توجه به تاثیر آموزش مثبت نگری با رویکرداسلامی به شیوه گروهی بر افزایش امید به زندگی در پرستاران، توصیه می شود با توجه به وجود مراکز مشاوره در اکثر بیمارستان ها، این آموزش در قالب برنامه های مدون به پرستاران ارائه گردد.

    کلیدواژگان: آموزش مثبت نگری، امید به زندگی، پرستاران
|
  • Narges Mohammadi, Masoud Fallahi Khoshknab*, Abolfazl Rahgoy, Mohammadali Hosseini Pages 1-8
    Introduction

    Students Academic tendency can affect different factors depending on time and place conditions. The purpose of this study was to determine Investigation factors affecting Academic tendency in Master student of Nursing in Students of Tehran University of Medical Sciences in 2017-2018 .

    Methods

    This study is a cross-sectional descriptive-analytic study consists Master students of nursing in Tehran University of Medical Sciences (470 number) in 2017-2018 Academic year. 190 students were included using Target-based sampling method and based on inclusion criteria. To collect data we used two questionnaires: demographic and Researcher-made questionnaire to determine the factors influencing the Academic tendency. Data analysis by using SPSS19 statistical software, and using Descriptive and inferential tests.
     

    Findings

    157 students (82.6%) were female and their mean age was 29.69 years. 65.3% (N=124) of them were single and 44 student were studying in medical-surgical nursing. The average work experience was 6.9 years and in consultation with 36.63% of them, they had consulted their professors before choosing a field. According to the students, the most important factor influencing the Academic tendency was individual factors (24%), followed by professional factors (21%), socio-environmental (20%), cultural (18%) and family and friends (17%).

    Conclusion

    According to the results of the research, it can be noted that individual and professional factors have the greatest impact on the Academic tendency and paying attention to these two, the student's interests and their application in their field of expertise, can both students and patients in care help. Also, consulting with professors due to expertise and experience can be helpful in student guidance. Therefore, it is suggested that faculties and nursing directors consider these issues in choosing their students and staff.

    Keywords: Effective Factors, Master student of Nursing, Academic tendency
  • Zahra Ashrafi, Hassan Babamohamadi*, Monir Nobahar Pages 9-18
    Introduction

    Nowadays, comparative studies are considered by researchers as one of the best research methods in educational affairs and planning, because the differences and similarities of educational systems are studied in order to explore strengths and weaknesses.

    Objectives

    This study aimed to compare master's degree curriculum of the Iranian critical care nursing with the Australian Melbourne School of Nursing.

    Methods

    In this descriptive-comparative study conducted in Semnan University of Medical Sciences in 2019, the required data on the latest master's degree curriculum of critical care nursing was acquired through internet search and a review of the history and details of the curriculum in Iran and faculty of nursing in Australia. The data were analyzed using Bereday’s model in four stages: description, interpretation, juxta position and comparison.

    Findings

    Master's degree curriculum of the critical care nursing in Iran has defined philosophy, values, position. The requirements for entering the course in Iran are having a bachelor's degree, clinical experience and passing the entrance exam. In Australia, in addition to these, it is essential to have a certificate of first-aid training course and language proficiency. In Australia, unlike in Iran, there is also the possibility of part-time courses. On the other hand, although these graduates don’t pass the teaching methods courses, they are employed as faculty members in educational centers and universities.

    Conclusion

    Using a part time methods for admitting student, designing an educational program for training teachers, providing complementary curricula to the needs of the community and common diseases in the service place are offered to improve master of critical care nursing program in Iran.

    Keywords: Bereday’s Model, Master of Nursing, Critical Care Nursing, Educational System, Curriculum, Iran, Australia
  • Fatemeh Aghajani, Narges Sadeghi*, Maryam Radmehr Pages 19-26
    Introduction

    Infancy is the most sensitive phase of child growth and evolution. Nutrition at this stage is very important in the development of the child and in the formation of his personality and temperament. The aim of this study was to compare the temperament of infants in two group exclusive breastfeeding and dominant formula feeding.

    Method

    This is a comparative descriptive study. The study population was 60 infants aged 3 to 12 months who, with their mothers, were visited in the health centers of Isfahan in the second half of the 2018 year. The number of samples in each group of infants with exclusive breastfeeding and dominant formula feeding was calculated 30 and sampling was continued in two groups until complete by available method. Data collection tool was temperament evaluation questionnaire IBQ-R Rutbart (Infant Behavior Questionnaire- Revised ) (1981) with 3 dimensions, including negative sentiment, positive sentiment and adjustment.  Data were analyzed by SPSS software version 22, independent t-test and Mann-Whitney test.

    Results

    The results showed that in the scale of negative sentiment, average points of the exclusive breastfeeding was (3/57±0/67) lower than the dominant formula feeding (4/30±0/64) (p<0/05). There was no significant difference between the two groups in surgenc /extraversion and orienting/regulation dimensions (p>0/05).

    Conclusion

    Based on the findings of this study, it is suggested that in breastfeeding promotion programs to compare infant's feeding methods in addition to emphasizing on infant's physical health, consider also changes in infant's temperament for reduce children's emotional and behavioral problems and their mental health. Also if infants need to consume formula, mothers will be able to adapt with more information and less stress.

    Keywords: Temperament, Infants, Breast feeding. Bottle Feeding
  • Jalil Babapoor, Shirin Zeianli*, Fatemeh Azimi, S. Hadi Chavoshi Pages 26-32
    Introduction

    As one of the members of the care team, nurses are confronted with a lot of work-associated stress whereby they will experience mental health problem if this stress continues. This study aims at investigating the efficacy of cognitive behavior therapy on quality of life, anxiety and fatigue of cancer section nurse’s at 2017.   

    Methods

    Research method was quasi experimental with pretest-posttest design with control group. The study population of this study included nurses employed at cancer section in Shahid Ghazi Hospital. 30 nurses were selected by available sampling method and randomly were allocated in two groups of experimental and control (30 participants for each group). Experimental group participated in 10 sessions of 45-minute group cognitive behavior therapy and control group received no intervention. Subjects in both experimental and control groups have answered quality of life, anxiety and fatigue scales before treatment and after treatment. Data were analyzed by multivariate analysis of covariance (MANCOVA). 

    Results

    Results indicated that there were significant differences in post-test mean scores of experimental and control groups and cognitive behavior therapy could significantly increase quality of life and reduce anxiety and fatigue of nurses (P < 0.001). 

    Conclusions

    According to the results, this therapeutic approach can be used as an effective therapeutic activity in improving quality of life and decreasing anxiety and fatigue of nurses in order to promote health and care purposes. Based on research findings it is recommended by cognitive behavior therapy for nurses, the quality of life, anxiety and fatigue be changed.

     

    Keywords: Cognitive Behavioral Therapy, Quality of Life, Anxiety, Fatigue, Nurse
  • Hossein Feizi, Paria Saeedi* Pages 33-38
    Introduction

    Students' satisfaction as clients of the educational system plays a major role in evaluating the performance and educational activities of the university. The purpose of this study was to evaluate the satisfaction of students with educational services and facilities of Kurdistan University of Medical Sciences and its  related  factors in academic year 2016- 2017.
     

    Methods

    In a cross-sectional descriptive-analytical study, 292 students of Kurdistan University of Medical Sciences in 2017 were selected by stratified random sampling. The data were collected using a two-part satisfaction of educational services and facilities questionnaire. Data were analyzed by SPSS version 23 and descriptive statistics (mean, frequency and frequency) and statistical interference (T-test and ANOVA and Pearson correlation) tests.
     

    Results

    This study showed that the satisfaction level of educational facilities and services of Kurdistan University of Medical Sciences in the 7 studied areas was at an average level.  Satisfaction was related to the factors of age, semester and number of units.  Satisfaction with university educational services and facilities, in terms of physical status of classes and educational level (P = 0.02), practical dimension and field of study (p = 0.01). There was a significant statistical correlation between the number of units obtained and the two visual and vehicle audiovisual dimensions.
     

    Conclusion

    Students' overall satisfaction with educational services and facilities was moderate. The lowest level of satisfaction was with the Department of Education's services, which requires that relevant authorities, such as the use of efficient and young staff in the department, devote more time to improving student satisfaction as Clients implement the education system.

    Keywords: Medical science students, Satisfaction, Services Facilities, Educational Facilities, Kurdistan
  • Mahsa Matbouei, Hassan Babamohamadi*, Monir Nobahar Pages 39-48
    Introduction

    The main mission of Nursing Colleges and Centers is to improve the learning and learning of learners during training. Regarding the performance of other countries, this study also aimed to compare the postgraduate program of Master of community Health Nursing in Iran with Chiang Mai University in Thailand.This study aimed to compare the Master's degree program of community health nursing in Iran with Chiang Mai University in Thailand.

    Methods

    A descriptive-comparative study conducted in Semnan University of Medical Sciences in 2019. Required data for the latest Master of Community Health Nursing Postgraduate Education program were obtained by searching the Internet and reviewing Iran and Chiang Mai curriculum details. The data were analyzed using Bereday pattern in four stages of description, interpretation, neighborliness and comparison.

    Results

    Attention to new teaching methods and learning based on problem solving, mission and job position, professional attention to the field was common in Iran and Chiang Mai. Conditions of admission, goals, philosophy, vision and mission, content of courses, role of graduates, having a specialized nurse, varied in Iran and Chiang Mai University. International credentials, a seminar on nursing, pharmacology and pathophysiology, and a free study based on a community-based interest in health are strengths at Chiang Mai University. Epidemiology, home visits, and observation of clients in the real environment are some of the strengths of the curriculum in Iran.

    Conclusions

     Planning and Facilitating the Process of Teaching, Modifying and Revising Early Learning Programs and Designing New Programs in the Community Health Nursing Education Process, Coherence, and Targeted Curriculum Curriculum with Emphasis on Concepts such as Client-Based Health Care (Individuals, Family, Community) That requires gathering evidence, comparing and reviewing nursing education programs in Iran and around the world. Designing and presenting a model appropriate to the socio-economic, cultural, and Islamic conditions of the Islamic-Iranian community is suggested for reform and revision of future community health nursing curricula

    Keywords: Curriculum, Master of Nursing, Community Health Nursing, Iran, Chiang Mai, Thailand
  • Ashraf Sadat Dehghan, Zahra Chaboki Nejad*, Abolghasem Asi Maznab Pages 49-55
    Introduction

    Due to the stress caused by the hard work of nurses, improving their psychological characteristics, such as life expectancy, seems essential. The purpose of this study was to assess the effectiveness of positive teaching with an Islamic approach on nurses'life expectancy.

     Methods

    This quasi-experimental study was done in 2018 using a pre-test and post-test design and control group. The statistical population included 30 married female nurses working in Shahid Sadoughi Hospital, Yazd, Iran. The participants were selected using convenience sampling method. Then, they were randomly assigned to two groups of experimental (15 participants) and control (15 participants). Data collection was done using Snyder's Life Expectancy Questionnaire. Both groups underwent a pre-test. Next, the experimental group received positive teaching with an Islamic approach. In total, eight teaching sessions were held and each session lasted for 90 minutes. Having held teaching sessions, both groups were subjected to post-test. The results were analyzed using covariance analysis.

    Results

    The means of life expectancy in the pre-test phase were 49.2 ± 4.05 and 41.33 ± 4.59  in experimental and control groups, respectively, revealing no significant difference between groups. However, we observed a significant difference between groups after the intervention based on covariance analysis (41.6 ± 5.14, vs. 42.43 ± 4.73, p = 0.001).

    Conclusion

    Regarding the efficacy of positive teaching with an Islamic approach in increasing the life expectancy among nurses in the current study and considering the presence of counseling centers in most hospitals, it is recommended to implement this training for nurses in the form of syndicated programs.

    Keywords: Positive Teaching, Life Expectancy, Nurses